KESÄ 2016

 

 

KESÄ 2015

VAPPULOUNAS  1.5 on katettu klo 12 ja klo 14
Hintaan 25,-/henkilö, lapset 12,-, ihan pikkuiset ilmaiseksi

Katso myös
FB Merimaskun Rantamakasiini (Maikki Lamberg)

Tapahtumista luet tarkemmin etusivulla.

 

 

Rantamakasiinin kesä 2013

Avaamme jälleen äitienpäivänä 12.5. Kattauksiin klo 12 ja 14 on vielä tilaa, tervetuloa.

Kesäkuussa rentoudumme suvilysteillä 16.6. klo 10-16.
Suvisoudut järjestetään samoin 16.6. Keräännymme jännittämään kuka ja ketkä tänä
vuonna soutavat ripeimmin. Rantamakasiini tarjoaa maukasta välipalaa ja palan painiketta.

Heinäkuussa 11.7 klo 19 terassillamme soi Tango itse Olavi Virran esittämänä.

Kivikasvot palaavat Merimaskuun myöhemmin kesällä. Päivä on vielä avoin,
mutta päivitämme sivujamme säännöllisesti.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rantamakasiinin kesä 2012

Merimaskun Rantamakasiinissa nautitaan saariston maukkainta ruokaa. Ravintolan yläkerrassa on näyttelytila sekä pienimuotoinen kirjasto periaatteella ota jos tarvitset, anna jos haluat. Vierasvenesatamassamme on 40 venepaikkaa poijukiinnityksin. Satamastamme löydät kattavat palvelut. Tänä kesänä lämpiää lossituvan saunakin koivuhaloilla.

 

12.6-20.6   on kylänäytelmämme ensi-ilta, teatteri-illallinen tarjotaan Rantamakasiinissa, tervetuloa.

 

16.6      lähtee Rantamakasiinin laiturista satamäärin soutajia. Suvisoutu starttaa juhlavuotenaan 30. kerran.

 

30.6      Soi Valssi Saaristossa. Eki Välilän orkesteri tanssittaa.

 

11.8      Jazz soi Merimaskussa  viime vuoden tapaan Eki Välilän jammatessa alkaen klo 14.00.

 

25.8      Karkotamme noitia muinaistulilla iltahämärissä.

 

08.9      Valkosipulia ja herkkuja maistellaan ja otetaan mukaan. Kesän päätösjuhlassa laulavat Kivikasvot vanhaan      

              ja uuteen malliin klo 12 ja klo 14.. Tiput tanssivat yllätysesiintyjinä. Markkinoilla käsitöitä ja paikallista syksyn    

              satoa. klo 10-16.

 

         Markkinapaikkojen pöytävaraukset kaikkiin tilaisuuksiin:  Pirkkoliisa Heinonen 050-44 89 363.

 

             8.9.2012  Kivikasvot Rantamakasiinissa klo 12 ja klo 14.

 

                  

                          Henrik Lamberg   Ismo Sajakorpi  Vesa Nuotio    Matti Siitonen

 

Tapahtumissa järjestäjinä:

 

Urheiluseura Ahto,  Rantamakasiini, Merimaskuseura ry,  Merimaskun Maa ja kotitalousnaiset, Naantalin kaupunki, Merimaskun Omakotitaloyhdistys.

 

Kesällä 2012 tapahtui...

 

30.6 soi Valssi terassillamme Eki Välilän orkesterin tahtiin. Pienet Boleron tanssikurssilaiset opastivat valssin pyörteissä ja innostuivat vielä esittämään lattareita yleisön suureksi iloksi Välilän pojilta kun sujuu tahti kun tahti. Vettä satoi ylhäältä alas asti, mutta katettu terassimme suojasi.

 

 

 

16.6 Soudettiin suvisoutu 30. kerran. Sää suosi ja väkeä oli tungokseen asti. Ahdon väen kanssa talkoilla siivottiin keväällä tienoot ja järjestelyt jaettiin Merimaskuseuran ja Merimaskun omakotitaloyhdistyksen kesken. Apureina toimi niin ikään Merimaskun maa- ja kotitalousnaiset. Kevään ensi perhonenkin heräsi talviunesta.

 

                   

 

19.5 rokki soi Rantamakasiinin terassilla King Drapesin tahtiin. Aurinko lämmitti päivällä, mutta iltahämärissä nautittiin musiikista ja menosta Olvin mainoshuopiin kääriytyneinä. Kolea sää ei haitannut menoa.

 

Varsinainen avajaispäivämme oli jälleen äitienpäivä. Ravintolamme oli täyteenpuukattu ja pyynnöstä tarjottiin vielä ylimääräinen kattaus ystäville ja naapureille. Kesä on alkanut, aurinkokin paistoi juhlistaen Suomen äitejä.

 

Avasimme salaa 2.5.2012. Edellisenä kesänä vierailulla ollut seurue halusi lounastaa matkallaan jälleen meillä. Valmistimme toivomusten mukaisen buffetpöydän ja tarjosimme jälkiruoaksi kaffet ja munkit aito merimaskulaiseen tapaan.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Kiitokset vuoden 2011 kesän onnistumisesta kuuluu kaikille.

On kiitosten aika. Erityiskiitokset ansaitsevat kaikki Rantamakasiinin yhteistyökumppanit mm. Naantalin kaupunki, joka mahdollisti oivat tilaisuutemme antamalla meille tilat ja Naantalin Matkailu; yhteistyömme on vertaansa vailla. Merimaskuseura Maarit Linerin johdolla rakensi yläkertaamme Merimaskun historiasta kertovan lossinäyttelyn. Näin olemme saaneet olla mukana vaalimassa ja viemässä tietoa eteenpäin. Suuren suosion saaneet paikalliset kädentaitajat esittivät ja myivät tuotteitaan ja taulujaan. Merimaskun omakotitaloyhdistyksen jäseniä oli opastamassa yleisöä tapahtumissamme. Jaakko Hiltunen huolehti, että meillä oli heti kesän alussa uutta perunaa ja juureksia tarjolla. Mikolan tilalta saimme maukkaat luomuvihannekset sekä yrtit ja paikallisten kalastajien tuotteet muuntuivat keittiöhenkilöstömme käsissä suussa sulaviksi aterioiksi.  Pirkko Heinonen leipoi aitoa saaristolaisleipää, mitä oli aina tuoreena tarjolla. Maa- ja kotitalousnaiset huolehtivat mm. terassimme kukista ja kasveista. Kaupunkiuutiset ja Rannikkoseutu kirjoittivat Merimaskusta monipuolisesti aina kun meillä jotain tapahtui ja tänä kesänä Merimaskussa tapahtui. Yleisöä ja vieraita tutustui uusittuihin tiloihimme ja satamamme rauhallisuus ja leppoisuus viehätti.

Kiitos ennen kaikkea kaikille vieraillemme ja erityisesti meidän ammattitaitoiselle henkilöstöllemme, avustajillemme ja jokaiselle joka oli mukana toteuttamassa Merimaskun kesää 2011. Yhteistyössä on voimaa.


17.9 Merimaskun ensimmäiset valkosipulijuhlat olivat menestys. Kiitokset ansaitsevat Markku Kiiski Turun Keittiömestarit ry:stä sekä Rantamakasiinin keittiömestarit Mauri Muurinen ja Jonni Puodinketo maukkaasta teemaruokamenusta. Rintalan luomutilan lammas oli mureaa ja Mikolan luomutilan perunoista valmistettu valkosipulivuoka maistui juhlaväelle. Turun valkosipulin ystävät ry järjesti aiheesta leikkimielisen kilpailun ja opasti ansiokkaasti valkosipulin käyttöä. Kiitokset saivat myös Aurinkobaletin oppilaat Sofia Raittinen ja Jussi Suomalainen herkästä tulkinnastaan Kesän keveys, jonka koreografia on Raija Lehmussaaren käsialaa. Teatteriryhmä Musel oli taidokkaasti paneutunut Merimaskun päivänpolttaviin aiheisiin ja sai siitä raikuvat suosionosoitukset.  Irma-Sisko Norontauksen johtama Pandora-kuoro esitti soinnukkaasti sävelmiä. Oopperalaulaja Henrik Lamberg lauloi ja laulatti yleisöä. Illan yllätyksestä vastasi Upsalan Tuomiokirkon kuoro, joka ruokailun ohessa esiintyi yleisön suureksi riemuksi. Kuoron lähdettyä Rantamakasiinissa innostuttiin laulamaan laulukirja alusta loppuun ja yleisön pyynnöstä jatkettiin improvisointia tanssien ja laulaen Henrik Lambergin johdolla ja säestyksellä.

Sofia Raittinen ja Jussi Suomalainen, Keittiömestarit Mauri Muurinen ja Markku Kiiski ja Kapteeni Henrik Lamberg    

27.8  palasimme Viikinkiaikaan ja poltimme muinaistulta Merimaskun salmessa kuten niin monessa muussakin salmessa tehtiin.  Väkeä oli paljon ja eläydyimme ajan henkeen. Ensi vuonna taas pelottelemme Viikinkejä tulillamme.

 

13.8 soi rannassamme Jazz iloisen 30-luvun tapaan  - Erkki Välilän Swing bändin tahdissa aamukymmenestä iltaseitsemään. Orkesteri hullaantui yleisömäärästä ja soitti yli kaiken sovitun ajan. Ihmiset jazzasivat ja ruoka maittoi ja varasimme orkesterin jo ensivuodeksi. Yllätysnumerona yksi venekunta jatkoi soitantaa orkesterin lähdettyä. Mutta varsinaisen yllätyksen tarjosi Merimaskuseuran puheenjohtaja Maarit Lineri, joka toi tilaisuuteen kunniakirjan: Varsinais-Suomen Kylät ry oli valinnut tämän vuoden toiseksi parhaaksi kyläksi Merimaskun. Voiton vei Pöytyän Uudenkartanon kylä. Lämpimät onnittelut heille ja meille.

             

 Maarit Lineri ja kultainen kunnian kirja.                      Eki Välilä orkestereineen                                               Yleisö innostui

24.6 Juhannusaattona vietettiin Rantamakasiinissa häitä. Tunnelma oli leppoisa, ruoka maittavaa ja vieraat viihtyivät.  Hääpari aloitti Merimaskussa uuden perinteen ja lukitsi Kirkkosalmen siltaan ensimmäisen Rakkauden Lukon. Osoituksena rakkautensa ikuisuudesta hääpari heitti lukon avaimen sillalta alas salmeen.

 

Merimaskun 1. rakkauden lukko.

 

 Ravintola Rantamakasiinissa tapahtuu


Merimaskun Rantamakasiinissa nautitaan saariston maukkainta ruokaa. Ravintolan yläkerrassa sijaitsee taidegalleria ja näyttelytila, jonne
Merimaskuseura ry. rakensi tänä kesänä Lossinäyttelyn. Myös Merimaskun Maa- ja Kotitalousnaiset sekä lähiseudun kättentaitajat esittelevät töitään: maalauksia, nukkeja, taide-esineitä. Tervetuloa katsomaan.

11.6.2010  Tango Soi Merimaskun rantabulevardilla klo 10-20

Päivä oli kuuma mutta tangoa tanssittiin Paltteentiellä iloisesti mainion musiikin tahdissa. Ruokakin maittoi, tarjolla oli Rantamakasiinin kalaherkkuja läheltä ja kauempaa. Savumuikutkin maistuivat perinteisellä silakka-alueella.2.7. Järjestettiin Merimaskun 30 Suvilystit

Markkinahumua entiseen tapaan. Paikalliset tuottajat myivät alkukesän satoa. Silakanperkuuta opetti Pirkkoliisa Heinonen. Laulua yhdessä ja erikseen siivitti oopperalaulaja Henrik Lamberg. Rantamakasiini tarjosi perinteistä rantakalaa jälleen kerran. Ohjeen saat ravintolasivultamme.


 

3.7 Avattiin Merimaskuseuran isännöimä Kollolan kotiseututalo. Tutustutaan ja nautitaan historian havinasta.

13.8. Jazz soi  Rantamakasiinin laiturilla klo 10-20

Jazz soi saaristossa tapahtuman esiintyjät.
Solisteina Kalevi Rothbergin orkesterin solisti Merja Lehtinen, sekä Erkki Välilän Swing yhtye, Ari Hakulinen, Mauri Liponkoski, Kai Kivikoski, Esa Pasan + yllätysvieraita Palattiin iloiselle 30-luvulle, svengaattin saariston suvessa, markkinahumun keskellä, vanhat automobiilit lipuivat uljaasti läpi Paltteentien ajan hengessä ja tarjolla oli ajanmukaista ruokaa ja juomaa. Koko perheen tapahtumasta nauttivat lapset mm alpakoita ihmetellen. Teeman mukainen pukeutuminen oli sallittua ja suotavaa, sulauduttiin soljuvasti mukaan. Terassimme ja sisätilat olivat ääriä myöten täynnä koko päivän, mutta sopu sijaa antoi. Ensi vuoteen totesimme yhteen ääneen...

19.8 Nautimme rapuja

Rapujuhlat järjestettiin ensimmäisen kerran. Sää suosi ja terassimme oli täynnä ruokailijoita. Ensi vuonna jälleen.27.8. Merimaskussa muinaistulien yössä karkotettiin viikinkejä vanhan malliin. Naantalin VPK:n valvomana poltimme salmessa tulta eikä tienoolla näkynyt ainuttakaan viikinkiä. Toimi tehokkaasti. Nautimme monenlaisesta ohjelmasta ja maukkaista antimista. Ensi vuonna jälleen pelottelemme...

Viikinkikauppiaitten upeita tuotteita, kirveenheiton treenausta, jousiammuntaa, onnenongintaa, mukana erilaisia kotieläimiä ihmeteltäväksi ja siliteltäväksi.
Keskiaikainen musikantti tanssittaa ja taistelunäytöksissä otetaan Viikingeistä mittaa. Lisäksi soudetaan kirkkovenettä vieraillaan Muinaisratsastajien laavulla, Naantalin teatteri esittää ja tarjolla on teeman mukaista ruokaa ja juomaa Rantamakasiinissa. Tervetuloa keskiajalle!

 


Tapahtumissa järjestäjinä:


Rantamakasiini
Merimaskuseura ry
Merimaskun Maa ja kotitalousnaiset
Naantalin kaupunki

Merimaskun Omakotitaloyhdistys


Valokuvia

Terassi

Kuvia Heinäkuun suvilysteistä 2010 heinäkuun Suvilystit

Merellisiä tunnelmia täällä

Kuvia Merimaskusta